Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

6 LinkedIn Videoformat som passar alla budgetar

Ända sedan LinkedIn lanserade sin egen native video lösning under 2017 har det visat sig att plattformen är helt rätt för videoinnehåll. Videoinlägg genererar miljontals med visningar och de får uppemot 3 gånger engagemanget jämfört med textinlägg.

Det finns en mängd olika typer av framgångsrik B2B-video för LinkedIn. Vilken du väljer beror nog inte bara på dina mål, utan även på din budget. Här kommer 6 olika format som möter allt från låg till hög budget men även olika resurskrav. Vilket du än väljer, kom ihåg att mäta resultatet av din video för att veta vad och på vilket sätt du ska göra mer av.

Behöver du hjälp att spela in eller filma? ► Se hur vi hjälper företag göra video som engagerar, inspirerar och får tittare att agera.

1. Talking Head

Budget nivå: Låg

Detta är den mest grundläggande och enklaste videon. Sätt upp en kamera, vilken som helst (den som sitter i din mobil räcker gott och väl), och prata på. Efter-produktion på den här modellen är helt valfritt men absolut inte nödvändigt. Se till att fånga intresset tidigt för att tittaren ska hänga kvar.

Här är ett bra exempel med Amo Cartwright

2. Intervju/Q&A:

Budget nivå: Låg/Mellan – Om du lägger pengar på något här, se till att det är på ljudet.

Samtal med flera deltagare. Här är det viktigt att se till att du får en hög ljudkvalitet för en dialogen skall höras ordentligt. När du filmat klart överväg att lägga tid på efterproduktionseffekter så som namnskyltar och övergångar.

Här är ett bra exempel från Carl-Johan Hamilton på Ants

3. Instruktioner och utbildning:

Budget nivå: Mellan
Visa folk hur man löser ett problem eller lär dem ett nytt knep. För att engagera publiken på ett levande och informativt sätt, rekommenderar vi animering av viktiga aspekter eftersom du verkligen vill visa allt klart.

Här, ett exempel där vår egen Daniel Svenberg tipsar om hur du kan förbättra dina egna LinkedIn videor.

Relaterad läsning:

[wp_blog_designer id=”4″]

4. Testimonial

Budget nivå: Mellan/Hög beroende på ambitionsnivå
Berätta om ett framgångsrikt kundcase eller fallstudie. Dessa videor kommer vara mycket värdefulla eftersom det visar potentiella kunder hur ditt företag agerar.

Här ska du investera med både budget och resurser och ta hjälp av ett produktionsbolag om du inte har resurserna internt.

Se mer om ► Linkedin Content Video

5. Evenemang och event:

Budget nivå: Mellan/Hög beroende på ambitionsnivå
Ta med tittaren till ett evenemang, företagsevent, produkt-demo och få dem att känna som om de verkligen är där. Även här är det viktigt att lägga både tid och pengar för att få fram ett representativt resultat.

Se mer om ► Eventfilm

Här är ett exempel där vi filmade och redigerade för Vainus Säljkickoff

6. Showcase:

Budget nivå: Hög
En premiumvideo som verkligen visar upp ditt varumärke. Du kan antingen visa upp vad företaget gör, berätta om företagskulturen eller ett spännande initiativ ni deltar i. Gå all-in, och låt kvaliteten i själva videon vittna om ditt företags förmågor lika mycket som innehållet.

Ett fint exempel med Kapitel 8.

Se mer om ► Produktvideo

Du kanske även gillar:

[wp_blog_designer id=”7″]

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: